Backstage Κίτσος & Τασούλα

ΑΠΟ Hair Community Greece on January 11, 2022

Backstage

Κίτσος & Τασούλα

Είναι αδιαμφισβήτητα μία από τις πιο πετυχημένες διαφημίσεις της τηλεόρασης. Πριν μία δεκαετία το TRAGIK έγινε η λέξη must, την άκουγες παντού! Η "Τασούλα" Μαρία Διακοπαναγιώτου έγινε το πρόσωπο της επικαιρότητας. Όλες οι εκπομπές στην Ελληνική τηλεόραση ασχολήθηκαν με το συγκεκριμένο TVS* μέχρι και τα δελτία ειδήσεων. Και φυσικά όλη η Ελλάδα από άκρη σε άκρη.

TVS* :Τηλεοπτικό σπότ.

Που γυρίστηκε η ταινία;

Ακούστηκαν τόσα πολλά και διαφορετικά μέρη που άρχισα κι εγώ να αμφιβάλλω, θα μου πείτε τώρα όλα τα χωράφια μοιάζουν και δίκιο θα έχετε! Τα γυρίσματα έγιναν στην Κωπαΐδα λίγο έξω από την Λειβαδιά και στα γύρω χωριά.
Γυρίστηκαν συνολικά εφτά ταινίες, αλλά μόνο πέντε προβλήθηκαν. Πιθανότατα ο λόγος είναι η αγάπη που έδειξε το κοινό στο main tvs με το TRAGIK που καθόρισε την μεγάλη επιτυχία της καμπάνιας.

Πως γυρίστηκε η ταινία;

Τα γυρίσματα έγιναν σε έξι μέρες, συγκεκριμένα τρία Σ/Κ . Παρασκευή βράδυ έφτανε το κομβόι στην Λειβαδιά για διανυκτέρευση μιας και το γύρισμα θα ξεκινούσε με το πρώτο φως της ημέρας. Στις τέσσερις τα ξημερώματα του Σαββάτου πεταχτήκαμε όλοι απ' τα κρεβάτια μας καμιά εβδομηνταριά νοματαίοι που ψάχναμε απεγνωσμένα για καφέ. Το κομβόι ξεκίνησε για το χωράφι στην μέση του πουθενά και όλα τα συνεργεία άρχισαν την προετοιμασία για την πρώτη λήψη.
Μαλλιά, ρούχα, και μέικ απ, στηθήκαμε στην άκρη του χωραφιού δίπλα σε ένα φορτηγό. Θα ήταν παράληψη να μην αναφέρω ότι χωράφι ήταν φρέσκο οργωμένο την προηγούμενη μέρα, πατούσες και βούλιαζες, πατούσες και βούλιαζες... Το κάνατε εικόνα; Αξημέρωτα, σε ένα χωράφι στην μέση του πουθενά, κρύο, υγρασία, και εσύ να έχεις να χτενίσεις την πρωταγωνίστρια! Και να ακούς από πάνω και την φωνή μέσα σου να ουρλιάζει: Γιατί; Γιατί δεν έγινες φυσιολογικός κομμωτής να είσαι στο κομμωτήριο να πατάς τουλάχιστον σε πάτωμα; Εε;

Η τέχνη θέλει θυσίες μου έλεγε η Ροζίτα Σώκου. Και γινόταν πιο τραγικό όταν σκεφτόμουν ότι αυτή η γυναίκα δεν έδινε δεκάρα για την εξωτερική της εμφάνιση, δεν βαφόταν ποτέ και δεν χτενιζόταν εκτός κι αν το επέβαλαν οι τηλεοπτικές της υποχρεώσεις.

Οφείλω να ομολογήσω ότι σ' αυτά τα γυρίσματα υπήρχε ένα εξαιρετικό καστ συνεργατών, κάθε ένας στον τομέα του, υπέρ ταλαντούχοι ηθοποιοί, ένα έξυπνο σενάριο και, επίσης, μια αξιόπιστη και καλά οργανωμένη εταιρία παραγωγής η Mouvilamp.

Η καμπάνια ήταν για προϊόν της Vodafone σκηνοθέτης μας ο υπέροχος Πλάτωνας Ανδριτσάκης, κάμερα ο Σίμος Σακερτζής, μακιγιάζ η Δήμητρα Γιατράκου, ρούχα η Νατάσσα Σαρρή και μαλλιά ο καλός μου εαυτός και η φωνή μέσα μου... που ποτέ δεν κουράστηκε να φωνάζει.

Τα μαλλιά της Τασούλας

Μια δύσκολη πίστα στον Κινηματογράφο και στην διαφήμιση είναι να καταλάβεις ποιο είναι το ζητούμενο για την εξωτερική εμφάνιση του ήρωα που έχεις να δημιουργήσεις. Οι οδηγίες είναι ανεπαρκείς συχνά αλλοπρόσαλλες και πολλές φορές μπορεί να σε μπερδέψουν. Και τώρα θα σας παρακαλέσω να μην χάσετε την ψυχραιμία σας, καθώς θα περιγράφω τις οδηγίες που είχα για την ηρωίδα μας.

- Θέλω να είναι χτενισμένη και αχτένιστη, βαμμένη και άβαφη, κάτι ανάμεσα σε μοντέρνο και ντε-μο-ντε, περιποιημένα και απεριποίητα, όμορφα και άσχημα... Δεν ξέρω αν με καταλαβαίνεις;

- Μα φυσικά!!! (Δεν υπάρχει άλλη απάντηση...)

Διαβάζοντας το σενάριο με το τι λέει, και το τι κάνει, η Τασούλα, συζητώντας με την Νατάσα για τα ρούχα και την Δήμητρα για το μακιγιάζ και φυσικά με την ηθοποιό μου για το πως την έχει φανταστεί, μου ήρθε η έκλαμψη!

Η Τασούλα είναι η ζωντανή προσάρτηση της παροιμίας: Κάλλιο πρώτη στο χωριό παρά δεύτερη στην πόλη. Είναι η αριστοκράτισσα μιας άλλης πραγματικότητας.

Φούστα μπλούζα, γόβα στάνη! Ξέρει όλα τα αγγλικά της μόδας... και τα λέει σε κάθε ευκαιρία....

- Κίτσο γιου αρ σεξ μασίν και φυσικά το Τράτζικ! Ωραία μέχρι εδώ!

Και τώρα που το βρήκαμε άντε να το χτενίσουμε....

Εγώ έφτιαχνα... η υγρασία χαλούσε και στο τέλος μου το είπε καθαρά: Το δικό της θα περάσει! Και πέρασε... ενθουσιάστηκε ο σκηνοθέτης.

Η έκπληξη

Μόλις ξημέρωσε και βγήκε ο ήλιος, είδαμε που είμαστε και την Τασούλα ολοζώντανη μπροστά μας. Η Μαρία Διακοπαναγιώτου μία χαρισματική ηθοποιός με αστείρευτο ταλέντο μοναδική επιρροή και μεταδοτικότητα κατάφερε να κάνει όλο το συνεργείο να μιλά με την αργκό της υπαίθρου. Αίφνης όλες οι δυσκολίες ξεχάστηκαν και η μία επιτυχημένη λήψη διαδεχόταν την άλλη. Το Τράτζικ γυρίστηκε τουλάχιστον είκοσι φορές... όχι γιατί δεν ήταν καλό... αλλά γιατί δεν το χορταίναμε.

Φυσικά το τι επρόκειτο να επακολουθήσει με την προβολή κανένας μας δεν θα μπορούσε να το φανταστεί...

 Ήταν μια μεγάλη απρόσμενη χαρά!

Μια χαρά που θέλησα να μοιραστώ με εσάς τους αγαπημένους συναδέλφους μου, που πατάτε στα καλύτερα πατώματα.

Δείτε εδώ το Backstage του γυρίσματος πατώντας στον σύνδεσμο:

https://www.youtube.com/watch?v=QrfjNP-dZwA

Ζώης Τριανταφύλλου Σφακιανάκης
Facebook: Zois Triantafilloy Sfakianakis Instagram: Zois Triantafilloy Sfakianakis Email: zois300@hotmail.com

ΑΦΗΣΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ.

Όλα τα σχόλια αναθεωρούνται πριν εγκριθεί η δημοσίευση τους.


ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ