Συνάδελφος Κομμωτής

ΑΠΟ Theodore Ikonomakis on November 16, 2020

 

  

Ετυμολογία στην αρχαία ελληνική <σύν+αδελφός>

 

Βαριά λέξη, ομολογουμένως παρεξηγημένη από αυτούς που δεν την  γνωρίζουν και εύκολα

την χρησιμοποιούν για να εξισώσουν – επιλογές.

Γιατί γράφω επιλογές και όχι καριέρες μα γιατί το ταλέντο φαίνεται στις επιλογές.

Για να είσαι Συνάδελφος πρέπει να έχεις κοινά βιώματα με ανθρώπους που σας ενώνει το ίδιο επάγγελμα άλλα  όχι μόνο αυτό χρειάζονται και οι ίδιες επιλογές!

 

Ο Κομμωτής καλλωπίζει δηλαδή περιποιείται και διαμορφώνει την εικόνα κάθε ανθρώπου που θέλει να περιποιηθεί την εικόνα του. Το αποτέλεσμα της δουλειάς του φαίνεται οπτικά στο αποτέλεσμα που οι άλλοι θα παρατηρήσουν στον λήπτη της υπηρεσίας άλλα αφήνει και αλλού την ευεργεσία του δημιουργεί ένα αίσθημα ολοκλήρωσης στον λήπτη καθώς ανεβάζει την θετική του διάθεση την αυτοπεποίθησή του και παράλληλα των χαλαρώνει.

 

Για να συμβούν αυτά θα πρέπει να έχουν γίνει οι κατάλληλες επιλογές ( εκεί που φαίνεται το ταλέντο) Θα πρέπει ο Κομμωτής να έχει δημιουργήσει τον χώρο εργασίας όπου να συμπληρώνει τις αισθήσεις, φώτα μουσική θερμοκρασία χώρου απόλυτη καθαριότητα αποστείρωση και απολύμανση όχι τώρα που έχουμε Covid-19 άλλα πάντα.

Επίσης θα πρέπει να υπάρχει σπουδή και τριβή δηλαδή εκπαίδευση και συνεχής μετεκπαίδευσή. Πρέπει να μάθουμε να διαχωρίζουμε αυτούς που δημιουργούν, δηλαδή κάνουν γλυπτική στα μαλλιά και διαχειρίζονται μια άμορφή μάζα με υψηλή τεχνική για να αποδώσουν ένα μοναδικό σχήμα  και αυτούς που τα κόβουν. Επίσης πολλοί  αυτοαποκαλούμενοι συνάδελφοι βάφουν μαλλιά ενώ άλλοι τα ζωγραφίζουν (πάλι το ταλέντο βρίσκεται στις επιλογές).

 

Τώρα έχω κλείσει το μαγαζί μου όχι επειδή το θέλω άλλα για το καλό όλων μας!

Με πονάει πολύ που δεν μπορώ να μοιράσω την ικανοποίηση να δημιουργήσω όμορφα σχήματα και όμορφα χρώματα και να μοιράσω χαμόγελα στους ανθρώπους που εμπιστεύονται την τεχνική και αναγνωρίζουν το πάθος για την τέχνη μου.

 

Ξέρω ότι οι άνθρωποι που με εμπιστεύονται θα είναι εκεί και θα με περιμένουν, όχι ότι δεν μπορούν να βρουν την υπηρεσία ( παρά το Lock Down) αλλά πιστεύουν στο δικό μου όραμα, ξέρουν τον χρόνο που στέρησα από την οικογένεια μου για να σπουδα-ζω και να γίνομαι καλύτερος για αυτούς, ξέρουν τα χαμένα σαββατοκύριακα για να είμαι δίπλα τους την στιγμή του γάμου ή της βάπτισης που ήθελαν το κάτι παραπάνω από εμένα για να ξεχωρίσουν μέσα από τα δικά μου χέρια. Ξέρουν ότι παρά έχω εδραιωθεί και έχω αρκετή πελατεία δεν θα σταματήσω να εξελίσσω την τέχνη μου για να γίνομαι καλύτερος. Και τους ευχαριστώ  πολύ για αυτό.

 

 

Αυτή την περίοδο παρά το Lock Down κάποιοι δουλεύουν στα κρυφά – παρανομά και παρατυπά. Δουλεύουν γιατί η ηθική τους φθάνει μέχρι τον πάτο ναι ναι μην σε σοκάρει ο χαρακτηρισμός όταν όλα είναι στον πάτο τα ερπετά ανεβαίνουν. Βγαίνουν από την φωλιά τους και εκμεταλλεύονται κάθε κατάσταση μη μπορώντας να σεβαστούν τον λόγο που έκλεισα το μαγαζί μου, γιατί για κάποιους ο τρόπος να ξεχωρίζουν είναι ΜΟΝΟ όταν 40.000 κομμωτές είναι υποχρεωτικά σε αναστολή για να προστατέψουν το σύνολο χωρίς να σεβονται αυτή την λέξη που λέγεται ΠΑΝΔΗΜΙΑ παρά το ότι τα νόμιμα κομμωτήρια που ανήκουν στον ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟ  ΚΛΑΔΟ στάθηκαν σε υποδειγματικό επίπεδο στην Covid-19 εποχή διότι από πάντα εφάρμοζαν αυτές τις  μοδάτες λέξεις για κάποιους όπως η αποστείρωση και η απολύμανση!

 

Για αυτό η Κομμωτική  Κοινότητα είναι Υπερήφανη διότι Ζωγραφίζουμε – Δημιουργούμε σχήματα και διαμορφώνουμε χαμογελά  σε όμορφους πεντακάθαρους και ζεστούς χώρους αγγίζουμε ανθρώπους και μοιράζουμε χαμόγελα. Οι δικοί μας θαυμαστές θα είναι εκεί το υπέδειξαν στο προηγούμενο Lockdown όταν σε ποσοστό 35% ζήτησαν σαν πρώτη επιλογή τι θα έπρεπε να κάνουν μετά την άρση του Lockdown ήταν να πάνε κομμωτήριο.

 

Για αυτό εσείς, εσείς που αποφασίζετε για την δική μας ασφάλεια και λειτουργία, εσείς που ζυγίζετε τα νούμερα και θέλετε να προστατέψετε ανθρώπους, όταν αποφασίσετε να ζεστάνετε λίγο τους ανθρώπους θυμηθείτε τούτο, 40.000 Κομμωτές είναι εκεί με πάθος θετική διάθεση  και υψηλή τεχνογνωσία  πάντα με ασφάλεια να μοιράσουν χαμόγελα και να στηρίξουν την Οικονομία.

 

Όσο για εσάς που σέρνεστε ένα πράγμα οι Αετοί πετούν ψηλά και δεν σας βλέπουν δεν μας αγγίζετε,  πάντα  θα δημιουργούμε σχήματα και θα ζωγραφίζουμε χαμόγελα όταν θέλετε να λεγόμαστε συνάδελφοι κάντε τις σωστές επιλογές υπηρετείστε την σωστή κομμωτική γιατί το ταλέντο φαίνεται στις επιλογές.

 

Theodore Ikonomakis

Hair Community Greece

4 ΣΧΟΛΙΑ
ΑΠΟ Κυπαρισση Κλεοπάτρα on January 28, 2021

Υπεροχο αρθρο. Σκληρες αληθειες για πολλους!
Κοινοποιησα ηδη❤️❤️🙏🙏

ΑΠΟ Κυπαρισση Κλεοπάτρα on January 28, 2021

Υπεροχο αρθρο. Σκληρες αληθειες για πολλους!
Κοινοποιησα ηδη❤️❤️🙏🙏

ΑΠΟ ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΓΙΑΤΡΑΣ on November 21, 2020

Γενικά τα επαγγέλματα ομορφιάς έχουν πλήρως αφεθεί στην τύχη τους
Στερούνται νομοσχεδίου βγαλμένο από τεχνίτες ομορφιάς για τεχνίτες ομορφιάς
Σε έρευνα του ΒΕΑ έδειξε ότι 20% των καταστημάτων πληρούν τις προϋποθέσεις νόμιμης λειτουργίας το 80% με κάποιο τρόπο παρανομεί
Άρα εις γνώση του κράτους συντελείτε η ανομία
Η έλλειψη συμμετοχής στα κοινά των συναδέλφων έχει αιτία ακριβώς την παραπάνω έρευνα
Δηλαδή αφού είμαι παράνομος (κυρια στις άδειες εξάσκησης επαγγέλματος ) γιατί να ενισχύσω ένα συνδικαλιστικό όργανο
Που θα στραφεί εναντίον μου
Και έτσι ένας πολυπληθείς κλάδος που θα μπορούσε άνετα να επιλύει τα προβλήματα του είναι ο πιο ανοργάνωτος χωρίς καμμία συμμετοχή με αδιαφορία παθητική στάση έρμαια τον ορέξεων των μηχανικών του Υπ παιδείας και δυο απατεώνων όνομα και μη χωριό που παριστάνουν τους εκπροσώπους
Με τις ευλογίες ορισμένων ΚΔΒΜ που εξυπηρετούν τα συμφέροντα τους
Προσπάθησα σε όλους τους χώρους που πέρασα,τι κέρδισα πόλεμο και οικονομική καταστροφή από τους γνωστούς δυο απατεώνες που μεγάλη εταιρία και επώνυμο ΚΔΒΜ ΠΡΙΜΟΔΟΤΟΥΝ
Για να γυρίσει ο ήλιος θέλει δουλειά πολλή

ΑΠΟ Δημήτρης Γεωργαλακης on November 20, 2020

Η ηθική μα και η 38χρονη προσωπική μου πορεία στο χώρο δεν μου αφήνει περιθώρια να έχω ΚΑΜΊΑ ένσταση στο πνεύμα του κειμένου σας. Ωστόσο μία απορία και μια ευχή δεν μπόρεσα να συγκρατήσω και τις εκθέτω και γω. Αλήθεια η βαλίτσες είναι φαινόμενο που γεννήθηκε τώρα με την πανδημικη κρίση; Η έστω τώρα βρήκαμε χρόνο να προβληματιστούμε; Και ακόμη όργανα, φορείς και ΤΡΟΠΟΙ αντίδρασης δεν υπάρχουν;;; Και κλείνω με την ευχή που προανέφερα. Ας γίνει η αιτία και η αφετηρία για έστω μερική εξυγίανση. Να συστηθω : είμαι η ΤΡΊΤΗ γενιά (παπού- πατέρα) στο στίβο της κομμωτικής, και τώρα φεύγοντας αφήνω τη σκυτάλη σε σας τα ηλικιακά παιδιά μου, μα και στα δύο από τα τρία βιολογικά παιδιά μου ( γιούς). Μακάρι να χρειαστεί να σας πω ΕΎΓΕ!!!…….

ΑΦΗΣΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ.

Όλα τα σχόλια αναθεωρούνται πριν εγκριθεί η δημοσίευση τους.


ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ