Κομμωτές Σερρών: Αντιμετωπίζουμε αθέμιτο ανταγωνισμό, ζητούμε τη στήριξη του κράτους

ΑΠΟ Theodore Ikonomakis on November 15, 2020

Με ανακοίνωση του Σωματείου Κουρέων-Κομμωτών Ν. Σερρών μεταφέρει την έντονη ανησυχία των επαγγελματιών του κλάδου, οι οποίοι ζουν σε καθεστώς αθέμιτου ανταγωνισμού που διαμορφώνει γι’ αυτούς το lockdown και ζητούν την άμεση στήριξη του κράτους προτείνοντας σειρά μέτρων.

Αναλυτικά στην ανακοίνωση αναφαίρεται:

ΣΩΜΑΤΕΊΟ  ΚΟΥΡΕΩΝ-ΚΟΜΜΩΤΩΝ Ν. ΣΕΡΡΩΝ

Θέμα: «Τα  Κουρεία και  Κομμωτήρια αντιμετωπίζουν αθέμιτο ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΌ Κ ΖΗΤΟΎΝ ΤΗΝ ΑΜΕΣΗ ΣΤΉΡΙΞΗ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ 

Σας μεταφέρουμε την έντονη ανησυχία και δυσαρέσκεια των επιχειρήσεων (Κουρείων & Κομμωτηρίων) του Νομού μας, που πλήττονται από το νέο lockdown.

Με το κλείσιμο των  καταστημάτων μας, αφ’ ενός δεν αντιμετωπίζεται ισότιμα ο ανταγωνισμός, όσο υπάρχει η παράνομη εργασία στο σπίτι, και αφ’ ετέρου υπάρχει σοβαρός κίνδυνος εξάπλωσης της νόσου με τους παράνομους (πλανόδιους Κουρείς και κομμωτές).


Είμαστε με κλειστά μαγαζιά χωρίς έσοδα. Θα επιστρέψουμε με ένα βουνό αναστολές υποχρεώσεων χωρίς κούρεμα, αλλά με ένα χαμηλό τζίρο σε ένα διαφορετικό οικονομικό περιβάλλον και ο εφιάλτης θα συνεχιζεται. 

Βάσει των ανωτέρω καταθέτουμε  την πρόταση μας και ζητούμε:

  • 1) Λειτουργία των καταστημάτων αρχές Δεκεμβρίου, (αυστηρά  η είσοδος στο κατάστημα μόνο στα άτομα με ραντεβού χωρίς αναμονή).
  • 2) Άμεση οικονομική ενίσχυση σε όλους τους επαγγελματίες, μηδενός εξαιρουμένου, χωρίς επιστροφή χρημάτων (στις Σέρρες τα καταστήματά μας είναι ήδη κλειστά από τις 3/11).
  • 3) Επίλυση παγίων προβλημάτων, όπως μείωση ΦΠΑ κάτω από το 13%, γιατί το κούρεμα δεν είναι πολυτέλεια όπως και μια απλή βαφή, ωρομίσθιο προσωπικό.
  • 4)Συμμετοχή της πολιτείας ή ακόμη κ διαγραφή χρεών λογαριασμών, όπως ΔΕΚΟ και επέκταση της μείωσης ενοικίου στο 60%, μέχρι τα μισά της επόμενης χρονιάς.

Με τιμή το Δ. Σ.

3 ΣΧΟΛΙΑ
ΑΠΟ Ιωάννης Μιχαήλ on November 16, 2020

Τα βρίσκω λογικά και μετρημένες οι παραπάνω προτάσεις ώστε να μην κλείσουμε της επιχείρησης μας

ΑΠΟ Anna on November 15, 2020

👍🏻👏👏👏

ΑΠΟ Μαρία Ξομαλη on November 15, 2020

Αυτο ειναι Το λιγότερο που πρέπει να κάνει η κυβέρνηση .να ενωθουν ολα τα σωματεία. Να εποκοινωνησουν με την ομοσπονδία. Πολλες φωνες μαζι!!!!πρεπει να ζητησουμε 10 για να παρουμε 3.ΝΑ ΜΑΣ ΧΑΡΊΣΟΥΝ ΤΙΣ ΕΠΙΣΤΡΕΠΤΕΕΣ ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΈΣ!!!!!!!!!!!!! ΝΑ ΠΛΗΡΏΣΟΥΝ ΑΥΤΟΊ ΤΑ ΔΏΡΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΈΝΝΩΝ Κ ΤΙΣ ΕΙΣΦΟΡΈΣ ΤΟΥΣ!!!!!ΝΑ ΚΆΝΟΥΝ ΑΛΛΑΓΉ ΣΤΑ ΤΕΤΡΑΓΩΝΙΚΆ. 1 ΆΤΟΜΟ ΣΤΑ 5 ΤΕΤΡΑΓΩΝΙΚΆ. είναι πολλά τα μαγαζιά που έχουν πληγεί από αυτό το μέτρο.οι πελάτες δεν μπορούν να βγαίνουν έξω όταν ανοίξουμε.μπραβο σας που ενεργοποιήστε!!!!!ΚΑΛΉ ΔΥΜΑΜΗ ΑΠΌ ΑΘΉΝΑ

ΑΦΗΣΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ.

Όλα τα σχόλια αναθεωρούνται πριν εγκριθεί η δημοσίευση τους.


ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ