Σχεδιάζοντας το μέλλον των μαλλιών: η L’Oréal Professionnel ανακοινώνει το θέμα του Style & Color Trophy για το 2023: Meta-morphosis.

Η L’Oréal Professionnel επαναπροσδιορίζει για άλλη μια φορά τον εμβληματικό διαγωνισμό της και μπαίνει πιο βαθιά στο metaverse με νέο θέμα –Meta-morphosis– αλλά και νέο βραβείο για τους CGI artists.

Η L’Oréal Professionnel, η κορυφαία επαγγελματική μάρκα μαλλιών που από το 1909 συμβάλλει στην ανάπτυξη του κλάδου της κομμωτικής, ανακοινώνει το Style & Colour Trophy 2023 με θέμα Meta-morphosis προσκαλώντας επαγγελματίες κομμωτές & CGI artists (3D designers) να παρουσιάσουν τα looks τους τόσο στον πραγματικό όσο και στον εικονικό κόσμο.

Το θέμα «Meta-morphosis» υποδηλώνει μια πραγματική μεταμόρφωση και αντανακλά τη δέσμευση της μάρκας να αναδείξει τη δημιουργικότητα των σχεδόν 25.000 κομμωτών που συμμετέχουν στον διαγωνισμό. Η επιλογή αυτού του θέματος συνάδει πλήρως με τη συλλογική προσπάθεια της μάρκας να εξερευνήσει τις δυνατότητες του metaverse ως προς την ανάδειξη της δημιουργικότητας και την επίτευξη της απόλυτης ελευθερίας αυτοέκφρασης. Στον φετινό διαγωνισμό, οι συμμετέχοντες θα επιδιώξουν την απόλυτη ελευθερία αυτοέκφρασης, προτείνοντας τολμηρά, ιδιαίτερα, αντισυμβατικά looks.

Με φιλοδοξία της να φέρει την επανάσταση στην ομορφιά των μαλλιών, πέραν από τους επαγγελματίες κομμωτές, η L’Oréal Professionnel ανοίγει επίσης την πόρτα στην κοινότητα των CGI artists (3D designers). Πώς; Καθιερώνοντας από φέτος το Βραβείο Δημιουργίας Εικόνας με Χρήση Υπολογιστή. Οι προγραμματιστές μοντέλων 3D καλούνται να σχεδιάσουν τα δικά τους δημιουργικά looks και να εμπνεύσουν με τη σειρά τους τον κλάδο της κομμωτικής.

Την κριτική επιτροπή του διεθνούς Style & Colour Trophy 2023 θα στελεχώσουν καταξιωμένες προσωπικότητες του χώρου, μεταξύ των οποίων η Min Kim, ο Derick Monroe, ο Charlie Le Mindu και ο CGI artist Samy La Crapule. Αποστολή των κριτών θα είναι να αξιολογήσουν τη δημιουργικότητα των πραγματικών και των 3D looks των φιναλίστ από τις 42 χώρες που θα συμμετέχουν.

Οι νικητές κάθε κατηγορίας θα λάβουν και οι δύο το μεγάλο έπαθλο των 10.000 ευρώ, το οποίο περιλαμβάνει την κορυφαία επαγγελματική εκπαίδευση και καθοδήγηση για κομμωτές.

«Είμαι πολύ περήφανη που, μέσα από αυτόν τον θρυλικό διαγωνισμό, συμβάλλουμε στην ανάπτυξη του κλάδου της κομμωτικής και αλλάζουμε τα δεδομένα στην ομορφιά των μαλλιών! Το Style & Colour Trophy είναι ένας μοναδικός χώρος έκφρασης για τους κομμωτές, και με το θέμα Meta-morphosis ευελπιστούμε να επαναπροσδιορίσουμε τα όρια της αυτοέκφρασης. Φέτος, θα επιταχύνουμε τη στρατηγική μας στον εικονικό κόσμο, με στόχο να υπερβούμε τα τεχνικά και δημιουργικά όρια και να προσφέρουμε απεριόριστες δυνατότητες έκφρασης σε ό,τι αφορά τα μαλλιά», εξηγεί η Anne Machet, Γενική Διευθύντρια της L’Oréal Professionnel.

Σκοπός αυτής της συνδυαστικής προσέγγισης είναι να αποτελέσει έναν συνδετικό κρίκο ανάμεσα στους κομμωτές (χωρίς να συνεργαστούν μεταξύ τους παρόλα αυτά), τους CGI artists και το metaverse, ώστε να γεφυρωθεί το χάσμα μεταξύ πραγματικού και εικονικού κόσμου αλλά και να αξιοποιηθεί η εμπειρογνωμοσύνη διαφορετικών ειδικοτήτων φέρνοντας την επανάσταση στην ομορφιά των μαλλιών. Δίνοντας στους CGI artists την ευκαιρία να εξερευνήσουν τον κόσμο των μαλλιών.

Style & Colour Trophy: πυλώνας μιας πρωτοποριακής στρατηγικής στο metaverse.

Αυτή η προσέγγιση με τον διεθνή διαγωνισμό μας παίζει καθοριστικό ρόλο στην ευρύτερη στρατηγική μας στο metaverse, που ξεκίνησε πέρυσι με έμφαση στις εικονικές ταυτότητες. Σύμφωνα με τις προβλέψεις, σε 10 χρόνια κάθε άτομο θα έχει τουλάχιστον 5 με 10 avatars. Και, παρ’ όλο που υπάρχει τεράστια εξέλιξη στο εικονικό μακιγιάζ και τη μόδα, δεν έχει γίνει ως τώρα κάτι αντίστοιχο στον χώρο των μαλλιών. Ως ηγετική μάρκα που εμπιστεύονται οι κομμωτές εδώ και πάνω από 110 χρόνια, η L’Oréal Professionnel πρωτοπόρησε, τον Νοέμβριο του 2022, με μια εικονική συλλογή που προσφέρει τη δυνατότητα μεγαλύτερης αυτοέκφρασης στους gamers μέσα από δημιουργικά looks μαλλιών. Τα πρώτα χτενίσματα για avatar λανσαρίστηκαν στην κορυφαία πλατφόρμα στον κόσμο για avatar χρήσης σε πολλαπλά παιχνίδια –το Ready Player Me, ένα συνδεδεμένο σύμπαν συμβατό με περισσότερα από 4.000 παιχνίδια, πλατφόρμες και εφαρμογές παγκοσμίως.

Η μάρκα θα συνεχίσει να πρωτοπορεί στον εικονικό κόσμο, με νέες συλλογές και ανακοινώσεις το 2023.

ΔΗΛΩΣΤΕ ΤΩΡΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ μέχρι 17 Ιουλίου 2023 εδώ: https://styleandcolourtrophy.lorealprofessionnel.com/country/gr

Κάντε εγγραφή στο κανάλι της L’Oréal Professionnel στο YouTube για να μαθαίνετε όλα τα νέα για το Style & Colour Trophy.

Ακολουθήστε μας όλο το έτος:

www.lorealprofessionnel.com @LorealPro #LorealProMetaverse #LorealPro #SCTrophy

Σχετικά με το Style & Colour Trophy από τη L’Oréal Professionnel:

Το Colour Trophy ξεκίνησε στο Ηνωμένο Βασίλειο το 1954, και αποτελεί πλέον τον μακροβιότερο διαγωνισμό μαλλιών στον κόσμο· έναν διαγωνισμό αφιερωμένο στη δημιουργικότητα και στην τέχνη της κομμωτικής, που επαναπροσδιορίζει συνεχώς τα όρια του εφικτού όχι μόνο στο κομμωτήριο αλλά και στην παγκόσμια σκηνή. Στο πλαίσιο της διαρκούς προσπάθειάς της να αναδεικνύει το ταλέντο και τις μοναδικές δεξιότητες κάθε επαγγελματία κομμωτή, η L’Oréal Professionnel κάνει ένα βήμα πέρα από τον κλάδο της κομμωτικής ανοίγοντας τις πόρτες της στην κοινότητα των 3D artists.

Τα τελευταία χρόνια, το Colour Trophy άλλαξε σε Style & Colour Trophy, και μεταφέρθηκε στην ψηφιακή αρένα με 42 χώρες να συμμετέχουν στον διαγωνισμό το 2022 και 30.000 αιτήσεις να φέρνουν στο προσκήνιο νέα ταλέντα –ειδικά μεταξύ κομμωτών που εργάζονται ως ελεύθεροι επαγγελματίες. Ο διαγωνισμός συγκέντρωσε πέρυσι 11 εκατομμύρια προβολές στα κοινωνικά δίκτυα. Επιπλέον, οι διεθνείς νικητές είχαν όλοι διαφορετικό υπόβαθρο, κάτι που αντανακλά τη διαφορετικότητα & την πολυμορφία στον πυρήνα του διαγωνισμού.

Σχετικά με τη L’Oréal Professionnel:

Με θεμέλιο τα 110 χρόνια εμπειρογνωμοσύνης της, πάντα στο πλευρό των κομμωτών, η L’Oréal Professionnel προσφέρει επαγγελματική τεχνογνωσία στον τομέα της ομορφιάς. Η εμβληματική, κορυφαία επαγγελματική μάρκα μαλλιών συνεργάζεται με 1,5 εκατομμύριο κομμωτές σε 300.000 κομμωτήρια. Το ευρύ και συμπληρωματικό χαρτοφυλάκιό της περιλαμβάνει ολοκληρωμένες σειρές περιποίησης για κάθε τύπο μαλλιών, επαγγελματικά προϊόντα για τη βαφή & το ξάνοιγμα, καθώς και αξεσουάρ beauty tech.

Ενεργώντας στο πλαίσιο φιλόδοξων δεσμεύσεων βιωσιμότητας σύμφωνα με το πρόγραμμα L’Oréal for the Future, η L’Oréal Professionnel προσφέρει, σε 66 χώρες σε όλον τον κόσμο, ό,τι καλύτερο από άποψη επιστήμης, ποιότητας, αποτελεσματικότητας και υπευθυνότητας. Τα προϊόντα της μάρκας πωλούνται μέσω τόσο online όσο και offline καναλιών (κομμωτήρια, καταστήματα λιανικής, ηλεκτρονικά καταστήματα).

Περισσότερες πληροφορίες στο https://www.lorealprofessionnel.com/int.

Από Despoina

Αφήστε μια απάντηση