Μετά την επιτυχή συμφωνία για τα μέλη του Hair Community Greece με την AUTODIA, ολοκληρώθηκαν οι διαπραγματεύσεις και με τη GEA για τα ποσά που έπρεπε να εξοφλήσουν οι επαγγελματίες για τη μουσική στα κομμωτήρια. Υπογράφηκε νέα τριετής συμφωνία με τον Οργανισμό η οποία θα ισχύει έως και το 2026.

Η συμφωνία αυτή αφορά μια προνομιακή τιμή για τα μέλη του Hair Community Greece, ώστε να μπορέσουν να εξοφλήσουν παλαιότερες οφειλές (από το 2011 έως και το 2022) αλλά και το τρέχον έτος 2023 με έκπτωση αποκλειστικά για τα μέλη της κοινότητας.
Παρέχεται δυνατότητα δοσολογίου εάν και εφόσον το μέλος διαθέτει πιστωτική κάρτα που το επιτρέπει (έως και 12 δόσεις, ανάλογα την κάρτα). Σε κάθε άλλη περίπτωση θα πρέπει η πρώτη εξόφληση να έχει γίνει έως και 30/09/2023.

Ποιους αφορά
Αφορά κάθε κομμωτήριο και κουρείο το οποίο θέλει να παίζει αναγνωρίσιμη μουσική από το κοινό ευρέως διαδεδομένη που εκπροσωπεί η GEA και θέλουν να κλείσουν τα παλαιά έτη, όπου δια νόμου απαιτεί η GEA και να δημιουργούν ένα ευχάριστο μουσικό περιβάλλον στους πελάτες τους.

Ποιους δεν αφορά

  • Τις μεγάλες αλυσίδων κομμωτηρίων με τις οποίες ο Οργανισμός διατηρεί μεμονωμένες συμβάσεις ή συμφωνίες.

Με ποιόν τρόπο μπαίνει κάποιος στη συμφωνία

Όσοι δεν έχουν συμπληρώσει τη φόρμα συμπληρώνουν εδώ https://forms.office.com/e/y7vcwiJvWy, συναινείτε για τη μεταφορά των στοιχείων σας προς την GEA για να μπορούμε να μεταβιβάσουμε τα στοιχεία σας και να σας καλέσουν ή να τους καλέσετε ώστε να μπορεί να γίνει διασταύρωση στοιχείων και να επωφεληθείτε από τη μειωμένη καταβολή αμοιβολογίου.

Η προσφορά είναι η εξής:

ΕΤΟΣΤΙΜΗ
Αναδρομικά (2011- 2021)100€ + ΦΠΑ
202250€ + ΦΠΑ
202360€ + ΦΠΑ
  • Η συγκεκριμένη καμπάνια απευθύνεται αποκλειστικά στους ακόλουθους και μέλη του HCG που έχουν συμπληρώσει τη φόρμα με τα στοιχεία τους
  • Η καμπάνια θα είναι σε ισχύ από τις 08/07/2023 μέχρι και τις 06/10/2026. Σε περίπτωση μεγάλης ανταπόκρισης ενδέχεται να δοθεί παράταση. 
  • Για να μπορούν να χρησιμοποιήσουν τα προνόμια της συγκεκριμένης καμπάνιας, τα μέλη θα λάβουν κουπόνι με το οποίο θα αποδεικνύεται ότι είναι ακόλουθοι του Community.
  • Η πρώτη κατάθεση 100€ + ΦΠΑ θα πρέπει να γίνει έως και 30/09/2023 για να ενεργοποιηθεί η συμμετοχή στην καμπάνια και στην συνέχεια η εξόφληση των 110€ + ΦΠΑ εντός 90 ημερών, δηλαδή έως και 31/12/2023. Αν δεν υπάρχουν αναδρομικές ανεξόφλητες οφειλές, θα πρέπει να καταβάλουν τα ποσά των ετών 2022 και 2023 αντίστοιχα έως 30/09/2023.
  • Προϋπόθεση για τα παραπάνω είναι η υπογραφή 3ετούς σύμβασης που θα εξασφαλίζει την τιμή κατά έτος και για τα μέλη και για τον Οργανισμό.
  • Για τα έτη 2024-2026 η καταβολή των 60€ συν ΦΠΑ θα πρέπει να γίνεται τον 3ο μήνα εκάστου έτους.
  • Παρέχεται δυνατότητα δοσολογίου εάν και εφόσον το μέλος διαθέτει πιστωτική κάρτα που το επιτρέπει (έως και 12 δόσεις, όμως ανάλογα την κάρτα). Σε κάθε άλλη περίπτωση θα πρέπει η πρώτη εξόφληση να έχει γίνει έως και 30/09/2023.

Το προϊόν της σύμβασης είναι αποτέλεσμα πολύμηνων διαπραγματεύσεων με πρωτοβουλία του κ. Οικονομάκη με σκοπό τη διασφάλιση της ποιότητας της ατμόσφαιρας στα καταστήματά μας, διασφαλίζοντας χαμηλότερες και ευνοϊκότερες συνθήκες για κάθε συνάδελφο που θέλει να παίζει μουσική.

Εάν θέλετε εμπράκτως να υποστηρίξετε το έργο της κοινότητας Hair Community Greece μπορείτε να ενεργοποιήσετε εδώ https://haircgtv.pro/ την ετήσια συνδρομή σας για να βλέπετε όλες τις παρουσιάσεις των εκπαιδευτών όποτε εσείς θέλετε μέσα από τη βραβευμένη υβριδική συνδρομητική πλατφόρμα μας για ένα χρόνο και να υποστηρίξετε το καθημερινό έργο μας για ποιοτική αναβάθμιση του κομμωτικού κλάδου.

O GEA:

Το 1993, με το νόμο 2121/1993 περί πνευματικών και συγγενικών δικαιωμάτων, η πολιτεία, σε εναρμόνιση κοινοτικών και διεθνών συμβάσεων, θεσμοθέτησε τα συγγενικά δικαιώματα ερμηνευτών, εκτελεστών και παραγωγών υλικών φορέων ήχου.
Για τη διαχείριση και προστασία των περιουσιακών δικαιωμάτων ή εξουσιών που απορρέουν από τα συγγενικά δικαιώματα, ιδρύθηκαν, με την άδεια του ΥΠ.ΠΟ., οι μη κερδοσκοπικοί οργανισμοί των παραγωγών υλικών φορέων ήχου ή ήχου και εικόνας GRAMMO, των τραγουδιστών ΕΡΑΤΩ και των μουσικών ΑΠΟΛΛΩΝ. Οι τρεις αυτοί οργανισμοί, ίδρυσαν ενιαίο οργανισμό συλλογικής διαχείρισης συγγενικών δικαιωμάτων με σκοπό την είσπραξη της εύλογης και ενιαίας αμοιβής που προβλέπεται στις παρ. 1, 2 και 3 άρθρ. 49 ν. 2121/1993.
Ο οργανισμός αυτός ονομάζεται GEA (αρ. ΦΕΚ 3245/30.12.2011) από το αρχικό γράμμα των διακριτικών τίτλων των ιδρυτικών μελών/οργανισμών του ήτοι τους GRAMMO-ΕΡΑΤΩ-ΑΠΟΛΛΩΝ ως Αστικός μη Κερδοσκοπικός Οργανισμός Συλλογικής Διαχείρισης και Είσπραξης των Συγγενικών Δικαιωμάτων των Παραγωγών, των Τραγουδιστών και των Μουσικών. Βλ. επίσης Καταστατικό GEA.

Επομένως, ο GEA μετά από την αποκλειστική σχετική ανάθεση από τα ιδρυτικά της μέλη/οργανισμούς, είναι ο μόνος αρμόδιος, να διαπραγματεύεται, να συμφωνεί το ύψος της αμοιβής των συγγενικών δικαιωμάτων, να προβάλλει τις σχετικές αξιώσεις για την καταβολή, να προβαίνει σε κάθε δικαστική ή εξώδικη ενέργεια και να εισπράττει την αμοιβή για τα συγγενικά δικαιώματα από τους χρήστες.

Τηλ. Επικοινωνίας GEA 210 6752820

Από Despoina

Αφήστε μια απάντηση