Ένα θέμα που με είχε απασχολήσει και παλαιότερα είναι η χρήση συστήματος παρακολούθησης  χώρου CCTV (κάμερες ασφαλείας).  

   Στο πλαίσιο πρόληψης ατυχημάτων και δυσάρεστων-επικίνδυνων καταστάσεων ένας πολύ καλός σύμμαχος μας είναι και τα συστήματα cctv . Είναι άκρως απαραίτητος και το συστήνω ανεπιφύλακτα. Τα οφέλη είναι πάρα πολλά ενώ στον αντίποδα , το μόνο αρνητικό στοιχείο είναι το κόστος, το οποίο είναι απόλυτα ελεγχόμενο και εξ αρχής επιλέξιμο και  διαχειρίσιμο.

   Όσον αφορά το κόστος είναι  εύκολα ελεγχόμενο διότι υπάρχουν άπειρες επιλογές για όλα τα βαλάντια και τις απαιτήσεις. Άρα, ακόμη και αυτό το μόνο μειονέκτημα, στο τέλος, δεν είναι και τόσο μείον.

      Η λίστα των ωφέλιμων χαρακτηριστικών είναι πραγματικά μεγάλη.

   Πρώτο και σημαντικότερο όφελος είναι η αποτροπή, κάποιος που θα κινηθεί κακόβουλα θα το ξανασκεφτεί να πράξει το οτιδήποτε. Καταγράφοντας  «τα πάντα», ότι και να γίνει, υπάρχει έτοιμο υλικό να το χρησιμοποιήσουμε προς όφελος μας.

   Το υλικό θεωρείται «ιδιοκτησία» μας και έχει νομική υπόσταση, με αυτό αποδεικνύουμε την αλήθεια σε δικαστήρια ή ακόμη και σε ιδιωτική προβολή με σκοπό την απόδειξη γεγονότων. Έχουν υπάρξει περιπτώσεις πελατών οι οποίοι με δόλο σκηνοθετούν καταστάσεις με σκοπό τον εκβιασμό, απειλή ή χρηματική αποζημίωση .Νομίζω ότι στο παρελθόν έχουν υπάρξει αναρτήσεις  στο HcG με αναφορές σε ανάλογες καταστάσεις.

   Η καταγραφή και η αποθήκευση του υλικού  είναι χρήσιμη όχι μόνο όσον αφορά τους πελάτες μας αλλά ακόμη και για άτομα δημόσιων υπηρεσιών που ενδέχεται να διενεργήσουν κάποιο έλεγχο.

   Είναι πολλές οι «περίεργες» περιπτώσεις, καθημερινά μπαίνουν στον χώρο μας άτομα άγνωστα που κανείς δεν γνωρίζει τι μπορεί να συμβεί. Πραγματικά οι περιπτώσεις είναι άπειρες.

   Κλείνοντας, το βασικότερο θέμα που θα πρέπει να εξετάσουμε λεπτομερώς είναι το νομικό πλαίσιο. Επιβάλλεται να γνωρίζουμε έστω τα βασικά στοιχεία  (παραγράφους ΦΕΚ) ώστε αν χρειαστεί να μπορούμε να στηρίξουμε την θέση μας και να μην εκτεθούμε. Είναι τόσο αναγκαίο να  γνωρίζουμε ακόμη και αν αναθέσετε την εργασία-τοποθέτηση σε έναν ειδικό.

   Δεν πρέπει να λείπει από κανένα κομμωτήριο!

Κάππος Λ. Γεώργιος, Κομμωτήριο “Kappos Hairstyle”, Πάτμος-Δωδεκάνησα
FB: George L. Kappos   IG: KAPPOShairstyle 

Από Despoina

Αφήστε μια απάντηση