Όχι, δεν είμαι μελλοντολόγος…Απλές σκέψεις και υποθέσεις, που άλλες θα βγουν αληθινές και άλλες απλά πετάξτε τις στα σκουπίδια. Γιατί ο καλύτερος τρόπος να προβλέψεις το μέλλον είναι να το επινοήσεις. Διαφορετικά όλα είναι θέμα τύχης και συγκυριών.

Αν πάμε 10 χρόνια πίσω το iPhone ήταν στο ξεκίνημα του με συγκεκριμένες δυνατότητες και τώρα έγιναν απεριόριστες. Το Instagram μόλις είχε ξεκινήσει. Το ηλεκτρονικό εμπόριο στο χώρο των κομμωτηρίων ήταν στα σπάργανα και η “corona” ήταν απλά μια μπύρα από το Μεξικό.

Φαντάζομαι λοιπόν, αυτά τα έξυπνα τηλέφωνα να ανεβάσουν κι άλλο το IQ τους. Η τεχνητή νοημοσύνη θα εισβάλλει για τα καλά στην προσωπική και επαγγελματική μας ζωή ακυρώνοντας θέσεις εργασίας. Οι συναλλαγές με μετρητά θα ανήκουν στο παρελθόν.

Η διαδικτυακή μάθηση θα γίνει θεωρώ ο κανόνας για τον κλάδο, καθώς είναι πιο οικονομική λύση για τον ιδιοκτήτη του κομμωτηρίου καθώς αποφεύγει την ανάγκη για ταξίδι και χρόνο εκτός κομμωτηρίου, αλλά επιτρέπει επίσης να έχεις πρόσβαση στην καλύτερη εκπαίδευση άσχετα με την χιλιομετρική απόσταση. Οι πελάτες θα έχουν μεγαλύτερη πρόσβαση στις διαδικτυακές συμβουλές των επαγγελματιών γιατί θα υπάρχει έλλειψη χρόνου, καθώς επίσης μεγάλες εταιρείες θα καλύπτουν το χάσμα μεταξύ πελάτη-σαλονιού, δίνοντας εναλλακτικές λύσεις “σπιτιού” που θα επηρεάσει την αξία και τη μέση αγορά της βιομηχανίας των κομμωτηρίων.

Απλά, τροφή για σκέψη. Δεν μπορούμε να σταματήσουμε την αλλαγή και κάποια αλλαγή μπορεί να μην μας αρέσει, αλλά όπως όλες οι αλλαγές θα υπάρχουν νικητές και ηττημένοι. Καλό είναι λοιπόν να είμαστε ένα βήμα μπροστά για να προλάβουμε τις αλλαγές που έρχονται με ανοιχτό μυαλό, θωρακίζοντας μας με συνεχή γνώση και εξέλιξη.

Πηνελόπη Ξυνοπούλου, κομμωτήριο Just for hair Ωραιόκαστρο Θεσσαλονίκης, Κονταξόπουλου 98

FacebookNoph Xynopoulou

Instagramjust_for_hair1

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6946882831

Αφήστε μια απάντηση