“Ματιά στο μέλλον”

Καθώς η τεχνολογία γίνεται ολοένα και πιο διαδεδομένο μέρος της ζωής μας, για τους ιδιοκτήτες κομμωτηρίου προσφέρει εργαλεία, μηχανήματα και εφαρμογές που βοηθούν στη λειτουργία ενός επιτυχημένου κομμωτηρίου. Άπειρες οι εφαρμογές για την αναζήτηση νέων γνώσεων, ικανοτήτων, δεξιοτήτων και εμπειριών που οδηγούν στην πολυδιάστατη ανάπτυξη. Ενδεικτικά, θα αναφέρουμε παραδείγματα που ήδη “τρέχουν” σε κομμωτηριακά σαλόνια.

Mirage του Akinori Asatomi από το UK.

Συσκευή που βοηθά τους πελάτες να αναγνωρίσουν τα στυλ που τους ταιριάζουν. Χρησιμεύει και ως πηγή ψυχαγωγίας και ενημέρωσης κατά το κούρεμα που διαρκεί δύο ώρες. Τα δεδομένα της συσκευής μεταφέρονται σε μια οθόνη που για τον πελάτη είναι τηλεόραση, αλλά για τον κομμωτή είναι καθρέφτης λόγω της διαφορετικής οπτικής γωνίας.

Πηγή: designboom.com

Amazon Salon

Η Amazon εισβάλλει και στην κομμωτική με το άνοιγμα ενός high tech κομμωτηρίου στο Λονδίνο. Προς το παρόν είναι διαθέσιμο μόνο για τους εργαζόμενους. Με την βοήθεια της τεχνολογίας επαυξημένης πραγματικότητας, οι πελάτες δοκιμάζουν μια νέα εμφάνιση προτού τελικά αποφασίσουν αν την θέλουν ή όχι αλλά και να παραγγείλουν προϊόντα περιποίησης μαλλιών απευθείας από το Amazon, σαρώνοντας τα QR codes που εμφανίζονται στα ράφια. Επίσης, προσφέρει την τεχνολογία “point and learning”, η οποία θα επιτρέπει στους πελάτες να δείχνουν ένα προϊόν που τους ενδιαφέρει και να αναζητούν πληροφορίες για αυτό.

Ελβετικά Βλαστοκύτταρα Μήλου

Βραβευμένο με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας λιποσωμικο παρασκεύασμα, το οποίο περιέχει φυσαλίδες από το ίδιο υλικό με τις κυτταρικές μεμβράνες, με βάση τα βλαστοκύτταρα ενός σπάνιου απειλούμενου ελβετικού μήλου Uttwiller Spatlauber. Τα φυτικά βλαστοκύτταρα μπορούν να ενσωματωθούν σε προϊόντα περιποίησης δέρματος για να ενισχύσουν την μακροζωία των κυττάρων του δέρματος.

Πηγή: barenakedbotanicals.com

Πατενταρισμένο σύστημα headmapping-DANCKUT’S

Με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας της Danckut, μέσω του συστήματος χαρτογράφησης της κεφαλής, οι εξειδικευμένοι τεχνικοί χαρτογραφούν με ακρίβεια τα βασικά κομμάτια της μοναδικής ανατομίας του κεφαλιού και να χρησιμοποιήσουν αυτά τα δεδομένα για να προσαρμοστεί το τέλειο κούρεμα. Το αγαπημένο του κούρεμα ο πελάτης μπορεί να το λάβει σε οποιαδήποτε τοποθεσία του Danckut.

Πηγή: danckuts.com

Βέβαια, δεν μπορούμε να παραλείψουμε να αναφέρουμε την εφαρμογή Face Metrics Pro by Ikonomakis, εφαρμογή ανάλυσης προσωπολογίας και σωματομετριας με σκοπό να κρύψουμε τα ευαίσθητα χαρακτηριστικά του προσώπου και να αναδείξουμε τα όμορφα.
Δεύτερο επίτευγμα του ιδίου, η πρώτη υβριδική τηλεόραση από κομμωτές για κομμωτές στον κόσμο με 3 βραβεία καινοτομίας. Κομμωτικό “Netflix” με επιπλέον live broadcasts σε 176 χώρες.

Έχει περάσει πια η εποχή που η απόκτηση ενός πτυχίου εξασφάλιζε μια σταθερή εργασία για τα επόμενα 40 χρόνια εργασιακής ζωής. Αυτό το γνωρίζουν πολύ καλά οι άνθρωποι που είναι πίσω από τις ευρεσιτεχνίες και τις καινοτόμες ιδέες, στερώντας από τις ζωές τους προσωπικό χρόνο και επενδύοντας σε ατελείωτες ώρες εργασίας. Εμείς απλά αρκεί να εκσυγχρονιζόμαστε, ώστε να αποκτήσουμε προβάδισμα και να είμαστε πιο ανταγωνιστικοί στην αγορά εργασίας.

Ας εκμεταλλευτούμε τις ευκαιρίες και γιατί όχι να δημιουργήσουμε και εμείς τις συνθήκες για νέες ευκαιρίες στη δική μας πορεία!

Πηνελόπη Ξυνοπούλου, κομμωτήριο Just for hair Ωραιόκαστρο Θεσσαλονίκης, Κονταξόπουλου 98

FacebookNoph Xynopoulou

Instagramjust_for_hair1

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6946882831

Αφήστε μια απάντηση