Πολιτική.

Κρατήστε την γνώμη σας για τον εαυτό σας. Μπορεί πολλές φορές να είναι δύσκολο να μην εκφραστείς αλλά είναι προτιμότερο να μείνεις όσο πιο ουδέτερος γίνεται.

Θρησκεία.

Οι ερωτήσεις περί θρησκείας και προσωπικών “πιστεύω” δεν είναι πάντα αρεστές, όσο περίεργο και αν σας ακούγεται. Υπάρχουν διαφορετικές τοποθετήσεις και είναι αντιεπαγγελματικό να εμβαθύνουμε όταν καταλαβαίνουμε ότι δεν υπάρχει πράσινο φως για συζήτηση.

Οικονομικά.

Δεν είναι πρέπον ο επαγγελματίας να ρωτάει τον πελάτη για τον μισθό του και για την περιουσιακή του κατάσταση. Αποφύγετε να απαντάτε και εσείς σε ανάλογες ερωτήσεις για εσάς. Όταν ο πελάτης βρίσκεται στην κομμωτηριακή καρέκλα οι μόνοι αριθμοί στους οποίους μπορεί να αναφέρεται είναι οι αριθμοί χρωμάτων της βαφής. Ακολουθώντας αυτούς τους κανόνες, αποφεύγεται η προσέγγιση ευαίσθητων θεμάτων, κάτι που βοηθά στη σχέση εμπιστοσύνης κομμωτή-πελάτη. Είναι έξυπνο να κρατάμε σημειώσεις καθώς κάποιες πληροφορίες μπορεί να μας φανούν χρήσιμες σε επόμενες επισκέψεις. Τελευταίο και σημαντικότερο, ποτέ μην κρίνεις! Κανείς δε θέλει να δικάζεται, ειδικά από έναν επαγγελματία.

Ας μην ξεχνάμε επίσης, πως υπάρχουν και πελάτες που προτιμούν να μείνουν με τις σκέψεις τους, είτε είναι κουρασμένοι, είτε είναι ντροπαλοί, είτε θέλουν να χαλαρώσουν. Μην πιέζετε, σεβαστείτε τις εκάστοτε διαθέσεις και δώστε χώρο στον πελάτη.

Διακριτικότητα, παρατηρητικότητα και περιποιητική διάθεση είναι αυτά που απαιτούνται για να προσφέρουμε μια ευχάριστη επίσκεψη στο χώρο μας.

Πηνελόπη Ξυνοπουλου,  κομμωτήριο Just for hair Ωραιόκαστρο Θεσσαλονίκης, Κονταξόπουλου. 98

facebook: Noph Xynopoulou.

Instagram: just_for_hair1 

τηλ: 6946882831

 

Αφήστε μια απάντηση