Τα λαμπερά και κυρίως υγιή μαλλιά είναι κάτι που όλοι αγαπάμε και επιζητούμε. Σίγουρα το κόστος κάποιες φορές είναι υψηλό, για να το πετύχουμε όμως, υπάρχουν αρκετά τρικ και προϊόντα που θα βοηθήσουν χωρίς να μας βγάλουν εκτός προϋπολογισμού. Πολλές φορές συμβουλεύουμε τις πελάτισσές μας για τους τρόπους επίτευξης αλλά και τις αγορές που θα έπρεπε να κάνουν, πέφτοντας πολλές φορές σε ‘’τοίχο’’.

Αυτό που ακούω συχνά σαν ερώτηση στο κομμωτήριο είναι: ‘’Τι κάνεις στα μαλλιά σου και είναι τόσο λαμπερά;’’ Και πάντα ακολουθεί η ίδια συζήτηση για τα προϊόντα που χρησιμοποιούν και τον τρόπο φροντίδας τους. 8 στις 10 πελάτισσες θα αναφέρουν ότι χρησιμοποιούν μια καλή μάσκα από το super market και αρκετές από αυτές θα με πληροφορήσουν ότι βάζουν και λαδάκι στις άκρες ΠΡΙΝ τη θερμότητα. Είναι υποχρέωση μας να συμβουλεύσουμε και να βοηθήσουμε τις πελάτισσες μας, όμως δεν είναι πάντοτε έτοιμες να ακούσουν όσα έχουμε να πούμε.

Αρχικά ένα σωστό κατέβασμα με σωστή χτένα πριν το μπάνιο, ένα σωστό τρίψιμο του τριχωτού και μια πετσέτα με την οποία δε θα τρίψουμε απότομα τα μαλλιά, η αποφυγή επιθετικών τεχνικών εργασιών και του συνεχούς styling, είναι τα βασικά που όλοι λίγο πολύ ξέρουμε. Η επιλογή της σωστής σειράς περιποίησης των μαλλιών είναι ένα βασικό βήμα στο οποίο χρειάζεται η βοήθειά μας, καθώς ο κάθε τύπος μαλλιών έχει δικές του ανάγκες. Επίσης ένα προϊόν θερμοπροστασίας και ένα έλαιο για το τέλος συμπληρώνουν τα πρώτα βήματα για την επιτυχία του στόχου μας.

Πολύ σημαντική όμως είναι και η χρήση θεραπειών εντός του κομμωτηρίου, καθώς είναι ένα κομμάτι που συμβάλει στην προσπάθεια επανόρθωσης των φθορών και της επαναπρόσληψης των χαμένων στοιχείων από τα μαλλιά. Δεν είναι ένας τρόπος για εμάς τους κομμωτές να παίρνουμε άσκοπα χρήματα αλλά ένα εργαλείο που χρησιμοποιούμε ώστε να επαναφέρουμε τη ζωντάνια και τη λάμψη στα μαλλιά, αρκεί βέβαια και εμείς οι ίδιοι να είμαστε ικανοί να κάνουμε σωστή διάγνωση των μαλλιών και να έχουμε γνώση των προϊόντων μας. Εκεί εντοπίζεται και η ειδοποιός διαφορά ανάμεσα σε έναν κομμωτή και έναν επαγγελματία κομμωτή. Όλοι λίγο πολύ έχουμε έρθει αντιμέτωποι με καχύποπτες πελάτισσες που δοκίμασαν μια θεραπεία μαλλιών και δεν τους ταίριαζε, με αποτέλεσμα να μη δουν διαφορά και να μη μπορούν να εμπιστευτούν τις προτάσεις μας.

Η εμπιστοσύνη ανάμεσα σε ένα κομμωτή και ένα πελάτη χτίζεται δύσκολα με πολλές δοκιμές και επισκέψεις αλλά πολύ εύκολα γκρεμίζεται. Γι΄αυτό καλό θα ήταν οι μεν να μην λέμε ψέματα με σκοπό το πρόσκαιρο κέρδος που σε βάθος χρόνου μόνο αρνητικά αποτελέσματα θα φέρει αλλά και οι δε να εμπιστευόμαστε τις προτάσεις των κομμωτών μας και να μην τις αντιμετωπίζουμε με δυσπιστία.

Ιωάννα Κισσούδη, Mirror_hairstyle_and_nails Κ.Καραμανλή 56, Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης
FB: Joanna Kissoudi,  IG: joanna_kiss
E: kissoudaki@gmail.com

Αφήστε μια απάντηση