Σε κοινή Ανακοίνωση των Σωματείων Καταστηματαρχών Κουρέων – Κομμωτών Ν. Αττικής σημειώνουν «Τα κουρεία κομμωτήρια, δείχνοντας υπευθυνότητα τήρησαν όλα τα πρωτόκολλα που δόθηκαν από την πολιτεία και ο κόσμος συμμορφώθηκε υποδειγματικά.

Στην καραντίνα, όμως παρατηρήθηκε αύξηση του αθέμιτου ανταγωνισμού σε όλα τα επαγγέλματα, και κατά συνέπεια και στον δικό μας κλάδο αυξάνοντας την πώληση επαγγελματικών προϊόντων από τα super market (βαφές, χημικά)

Ο κλάδος των καταστηματαρχών Κουρέων – Κομμωτών χρειάζεται άμεση στήριξη και δίκαιη αντιμετώπιση».

Ολόκληρη η Κοινή Ανακοίνωση:

Αθήνα, 14 Νοεμβρίου 2020

ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑΡΧΩΝ ΚΟΥΡΕΩΝ – ΚΟΜΜΩΤΩΝ Ν. ΑΤΤΙΚΗΣ «Ο ΕΡΜΗΣ»

ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑΡΧΩΝ ΚΟΥΡΕΩΝ – ΚΟΜΜΩΤΩΝ ΑΘΗΝΩΝ ΚΑΙ
ΠΕΡΙΞ ΔΗΜΩΝ – ΚΟΙΝΟΤΗΤΩΝ ΚΑΙ ΠΡΟΑΣΤΕΙΩΝ ΝΟΜΟΥ ΑΤΤΙΚΗΣ «Η ΑΔΕΛΦΟΤΗΣ»,

Ο ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑΡΧΩΝ ΚΟΥΡΕΩΝ – ΚΟΜΜΩΤΩΝ ΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ
ΧΟΛΑΡΓΟΥ – ΠΑΠΑΓΟΥ ΚΑΙ ΠΕΡΙΞ ΔΗΜΩΝ ΚΑΙ ΚΟΙΝΟΤΗΤΩΝ Ν.ΑΤΤΙΚΗΣ «Η ΕΝΩΣΙΣ»

Η ΕΝΩΣΗ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑΡΧΩΝ ΚΟΥΡΕΩΝ – ΚΟΜΜΩΤΩΝ ΚΑΛΙΘΕΑΣ
ΝΕΑΣ ΣΜΥΡΝΗΣ ΜΟΣΧΑΤΟΥ ΚΑΙ ΛΟΙΠΩΝ ΔΗΜΩΝ ΑΤΤΙΚΗΣ»

Αποφάσισαν πως:

Η επέλαση της πανδημίας σε συνδυασμό με τα ελλιπέστατα μετρά που πάρθηκαν στη χώρα μας, αλλά και σε όλο το κόσμο έχει κάνει όλους τους ανθρώπους να ζουν με το φόβο, αλλάζοντας την καθημερινότητα τους, και συνήθειες, με ότι αυτό συνεπάγεται για την αγορά. Οι επαγγελματίες στον κομμωτικό κλάδο και όχι μόνο, την στιγμή που προσπαθούσαν να ρυθμίσουν τις οφειλές του Μαρτίου – Απριλίου – Μαΐου, αναγκάζονται να ξανακλείσουν τα μαγαζιά τους με κρατική εντολή.

Δεν είναι ώρα να παριστάνουμε όλοι τους λοιμωξιολόγους και να εξηγήσουμε τα αίτια της υπέρ μετάδοσης, όμως δεν δεχόμαστε την άδικη κριτική της κυβέρνησης περί ατομικής ευθύνης. Τα κουρεία κομμωτήρια, δείχνοντας υπευθυνότητα τήρησαν όλα τα πρωτόκολλα που δόθηκαν από την πολιτεία και ο κόσμος συμμορφώθηκε υποδειγματικά.

Στην καραντίνα, όμως παρατηρήθηκε αύξηση του αθέμιτου ανταγωνισμού σε όλα τα επαγγέλματα, και κατά συνέπεια και στον δικό μας κλάδο αυξάνοντας την πώληση επαγγελματικών προϊόντων από τα super market (βαφές, χημικά)

Ο κλάδος των καταστηματαρχών Κουρέων – Κομμωτών χρειάζεται άμεση στήριξη και δίκαιη αντιμετώπιση

 • Να σταματήσει η μεταπώληση βαφών από τα super market ( όπως έγινε και με τα ρούχα, παπούτσια, έπιπλα, κλπ)
 • Επίδομα για όλους τους καταστηματάρχες κομμωτές που υπολειτουργούσαν τα μαγαζιά εφαρμόζοντας ειδικούς όρους που τους επιβλήθηκαν.
 • Επαναφορά του ΦΠΑ στο 13% όπως στην Κύπρο

Πρέπει άμεσα να γίνουν παρεμβάσεις στο δημόσιο σύστημα υγεία, ώστε οι πολίτες να νιώθουν ασφαλείς είτε είναι μέσα στα σπίτια του, είτε αύριο ξεκινώντας τις επαγγελματικές του δραστηριότητες.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ

 • Την άμεση πρόσληψη του αναγκαίου, μόνιμου και νοσηλευτικού προσωπικού. Πλήρη εξοπλισμό κάθε νοσοκομείου και δομής ΕΣΥ, διεύρυνση του αριθμού των ΜΕΘ σε όλη τη χώρα. Κάλυψη των αναγκών όχι μόνο για τις περιπτώσεις COVID 19 αλλά και για κάθε ασθένεια /θεραπεία.
 • Δωρεάν μαζικά τεστ για όλο τον πληθυσμό και έλεγχοι όπου χρειάζεται.
 • Άμεση επίταξη των ιδιωτικών δομών υγείας χωρίς αποζημίωση για να καλυφθούν οι άμεσες ανάγκες.
 • Αποσυμφόρηση των ΜΜΜ με προσλήψεις προσωπικού και επίταξη ιδιωτικών λεωφορείων που σήμερα βρίσκονται σε απραξία.

Σε αυτή την καραντίνα το κόστος του κλεισίματος ενός καταστήματος δεν μπορεί να το επωμιστεί πάλι ο επαγγελματίας. Είναι αδύνατον να πληρώσει κάποιος το 60% του ενοικίου, λειτουργικά έξοδα (ενέργεια, τηλεφωνία, νερό κλπ) όταν δεν εργάζεται. Η επιστρεπτέα προκαταβολή είναι δάνειο που θα προστεθεί αργότερα στα λειτουργικά έξοδα του κάθε επαγγελματία, μαζί με όλες τις αναστολές πληρωμών.

Τονίζουμε πως η αγορά, και ιδίως οι αυτοαπασχολούμενοι και όλη η κοινωνία έχει υποστεί τόσο μεγάλο οικονομικό πλήγμα που αν δεν στηριχθεί ουσιαστικά, το κόστος θα είναι πολύ μεγαλύτερο από ότι αυτό της πανδημίας. Η μεγαλύτερη ασθένεια σε όλο τον κόσμο εξακολουθεί να είναι η φτώχεια. Να υλοποιηθούν οι αποφάσεις των Συλλογικών οργάνων του επιστημονικού τομέα και το κράτος να αναλάβει τις ευθύνες του.

ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΓΚΗ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΓΙΑ

 1. Την άμεση ένταξη όλων των επαγγελματιών στο επίδομα ειδικού σκοπού αναλογικά με τη σύνθεση της οικογένειας.
 2. Απαλλαγή του επαγγελματία όλων των οφειλών για τις ημέρες που είναι κλειστό το κατάστημα. (ενοίκιο, ενέργεια, τηλεφωνία, νερό, δημοτικά τέλη, οφειλές δημοσίου, ασφαλιστικές οφειλές.
 3. Να καλυφθούν και στους επαγγελματίες οι ασφαλιστικές εισφορές από το κράτος όπως στους εργαζομένους.
 4. Την επιστροφή στο αφορολόγητο όριο των 12.000 ευρώ, από το οικονομικό έτος 2019.
 5. Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ και τέλους επιτηδεύματος. Τη μείωση των έμμεσων φόρων.
 6. Τη διαγραφή τόκων, προστίμων, 30% των υπόλοιπων χρεών στην εφορία και τις τράπεζες. 50% για έκλεισαν την επιχείρηση τους.
 7. Την επιδότηση των εισφορών ατομικής ασφάλισης α/α για όσο διάστημα κρατούν τα μέτρα περιορισμού, χωρίς απώλεια συνταξιοδοτικών δικαιωμάτων
 8. Φθηνότερο τιμολόγιο σε φως, νερό, τηλέφωνο, χωρίς χαράτσια που δεν αφορούν τη κατανάλωση.
 9. Την αναστολή κατασχέσεων και την απαγόρευση πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας. Καθιέρωση ακατάσχετου επιχειρηματικού λογαριασμού για α/α.
 10. Επανέναρξη των ρυθμίσεων 120 δόσεων όταν τελειώσει η πανδημία.
 11. Απαλλαγή από τα δημοτικά τέλη για 6 μήνες.
 12. Χορήγηση εγκαίρως του Δώρου Χριστουγέννων από το κράτος
 13. Την χορήγηση επιδόματος ανεργίας σε όσους έκλεισαν την επιχείρηση τους χωρίς όρους και προϋποθέσεις.

Για το ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑΡΧΩΝ ΚΟΥΡΕΩΝ – ΚΟΜΜΩΤΩΝ
Ν. ΑΤΤΙΚΗΣ «Ο ΕΡΜΗΣ»
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΖΟΥΜΠΟΥΛΑΚΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ

Για το Σωματείο ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑΡΧΩΝ ΚΟΥΡΕΩΝ – ΚΟΜΜΩΤΩΝ ΑΘΗΝΩΝ ΚΑΙ ΠΕΡΙΞ ΔΗΜΩΝ – ΚΟΙΝΟΤΗΤΩΝ ΚΑΙ ΠΡΟΑΣΤΕΙΩΝ ΝΟΜΟΥ ΑΤΤΙΚΗ «Η ΑΔΕΛΦΟΤΗΣ»
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΣΚΟΥΡΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

Για το «ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑΡΩΝ ΚΟΥΡΕΩΝ ΚΟΜΜΩΤΩΝ ΑΓ.ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ – ΧΟΛΑΡΓΟΥ – ΠΑΠΑΓΟΥ ΚΑΙ ΠΕΡΙΞ ΔΗΜΩΝ ΚΑΙ ΚΟΙΝΟΤΗΤΩΝ Ν.ΑΤΤΙΚΗΣ «Η ΕΝΩΣΙΣ»
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΚΑΡΟΥΛΙΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΩΣΗ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑΡΧΩΝ ΚΟΥΡΕΩΝ – ΚΟΜΜΩΤΩΝ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ ΝΕΑΣ ΣΜΥΡΝΗΣ ΜΟΣΧΑΤΟΥ ΚΑΙ ΛΟΙΠΟΝ ΔΗΜΩΝ ΑΤΤΙΚΗΣ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΣΥΡΓΑΝΙΔΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

Αφήστε μια απάντηση