Ετυμολογία στην αρχαία ελληνική <σύν+αδελφός>

 

Βαριά λέξη, ομολογουμένως παρεξηγημένη από αυτούς που δεν την  γνωρίζουν και εύκολα

την χρησιμοποιούν για να εξισώσουν – επιλογές.

Γιατί γράφω επιλογές και όχι καριέρες μα γιατί το ταλέντο φαίνεται στις επιλογές.

Για να είσαι Συνάδελφος πρέπει να έχεις κοινά βιώματα με ανθρώπους που σας ενώνει το ίδιο επάγγελμα άλλα  όχι μόνο αυτό χρειάζονται και οι ίδιες επιλογές!

 

Ο Κομμωτής καλλωπίζει δηλαδή περιποιείται και διαμορφώνει την εικόνα κάθε ανθρώπου που θέλει να περιποιηθεί την εικόνα του. Το αποτέλεσμα της δουλειάς του φαίνεται οπτικά στο αποτέλεσμα που οι άλλοι θα παρατηρήσουν στον λήπτη της υπηρεσίας άλλα αφήνει και αλλού την ευεργεσία του δημιουργεί ένα αίσθημα ολοκλήρωσης στον λήπτη καθώς ανεβάζει την θετική του διάθεση την αυτοπεποίθησή του και παράλληλα τον χαλαρώνει.

 

Για να συμβούν αυτά θα πρέπει να έχουν γίνει οι κατάλληλες επιλογές ( εκεί που φαίνεται το ταλέντο) Θα πρέπει ο Κομμωτής να έχει δημιουργήσει τον χώρο εργασίας όπου να συμπληρώνει τις αισθήσεις, φώτα μουσική θερμοκρασία χώρου απόλυτη καθαριότητα αποστείρωση και απολύμανση όχι τώρα που έχουμε Covid-19 άλλα πάντα.

Επίσης θα πρέπει να υπάρχει σπουδή και τριβή δηλαδή εκπαίδευση και συνεχής μετεκπαίδευσή. Πρέπει να μάθουμε να διαχωρίζουμε αυτούς που δημιουργούν, δηλαδή κάνουν γλυπτική στα μαλλιά και διαχειρίζονται μια άμορφη μάζα με υψηλή τεχνική για να αποδώσουν ένα μοναδικό σχήμα  και αυτούς που τα κόβουν. Επίσης πολλοί  αυτοαποκαλούμενοι συνάδελφοι βάφουν μαλλιά ενώ άλλοι τα ζωγραφίζουν (πάλι το ταλέντο βρίσκεται στις επιλογές).

 

Τώρα έχω κλείσει το μαγαζί μου όχι επειδή το θέλω άλλα για το καλό όλων μας!

Με πονάει πολύ που δεν μπορώ να μοιράσω την ικανοποίηση να δημιουργήσω όμορφα σχήματα και όμορφα χρώματα και να μοιράσω χαμόγελα στους ανθρώπους που εμπιστεύονται την τεχνική και αναγνωρίζουν το πάθος για την τέχνη μου.

 

Ξέρω ότι οι άνθρωποι που με εμπιστεύονται θα είναι εκεί και θα με περιμένουν, όχι ότι δεν μπορούν να βρουν την υπηρεσία ( παρά το Lockdown) αλλά πιστεύουν στο δικό μου όραμα, ξέρουν τον χρόνο που στέρησα από την οικογένεια μου για να σπουδα-ζω και να γίνομαι καλύτερος για αυτούς, ξέρουν τα χαμένα σαββατοκύριακα για να είμαι δίπλα τους την στιγμή του γάμου ή της βάπτισης που ήθελαν το κάτι παραπάνω από εμένα για να ξεχωρίσουν μέσα από τα δικά μου χέρια. Ξέρουν ότι παρά έχω εδραιωθεί και έχω αρκετή πελατεία δεν θα σταματήσω να εξελίσσω την τέχνη μου για να γίνομαι καλύτερος. Και τους ευχαριστώ  πολύ για αυτό.

 

Αυτή την περίοδο παρά το Lockdown κάποιοι δουλεύουν στα κρυφά – παράνομα και παράτυπα. Δουλεύουν γιατί η ηθική τους φθάνει μέχρι τον πάτο ναι ναι μην σε σοκάρει ο χαρακτηρισμός όταν όλα είναι στον πάτο τα ερπετά ανεβαίνουν. Βγαίνουν από την φωλιά τους και εκμεταλλεύονται κάθε κατάσταση μη μπορώντας να σεβαστούν τον λόγο που έκλεισα το μαγαζί μου, γιατί για κάποιους ο τρόπος να ξεχωρίζουν είναι ΜΟΝΟ όταν 40.000 κομμωτές είναι υποχρεωτικά σε αναστολή για να προστατέψουν το σύνολο χωρίς να σέβονται αυτή την λέξη που λέγεται ΠΑΝΔΗΜΙΑ παρά το ότι τα νόμιμα κομμωτήρια που ανήκουν στον ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟ ΚΛΑΔΟ στάθηκαν σε υποδειγματικό επίπεδο στην Covid-19 εποχή διότι από πάντα εφάρμοζαν αυτές τις μοδάτες λέξεις για κάποιους όπως η αποστείρωση και η απολύμανση!

 

Για αυτό η Κομμωτική  Κοινότητα είναι Υπερήφανη διότι Ζωγραφίζουμε – Δημιουργούμε σχήματα και διαμορφώνουμε χαμογελά  σε όμορφους πεντακάθαρους και ζεστούς χώρους αγγίζουμε ανθρώπους και μοιράζουμε χαμόγελα. Οι δικοί μας θαυμαστές θα είναι εκεί το υπέδειξαν στο προηγούμενο Lockdown όταν σε ποσοστό 35% ζήτησαν σαν πρώτη επιλογή τι θα έπρεπε να κάνουν μετά την άρση του Lockdown ήταν να πάνε κομμωτήριο.

 

Για αυτό εσείς, εσείς που αποφασίζετε για την δική μας ασφάλεια και λειτουργία, εσείς που ζυγίζετε τα νούμερα και θέλετε να προστατέψετε ανθρώπους, όταν αποφασίσετε να ζεστάνετε λίγο τους ανθρώπους θυμηθείτε τούτο, 40.000 Κομμωτές είναι εκεί με πάθος θετική διάθεση  και υψηλή τεχνογνωσία  πάντα με ασφάλεια να μοιράσουν χαμόγελα και να στηρίξουν την Οικονομία.

 

Όσο για εσάς που σέρνεστε ένα πράγμα οι Αετοί πετούν ψηλά και δεν σας βλέπουν δεν μας αγγίζετε,  πάντα  θα δημιουργούμε σχήματα και θα ζωγραφίζουμε χαμόγελα όταν θέλετε να λεγόμαστε συνάδελφοι κάντε τις σωστές επιλογές υπηρετείστε την σωστή κομμωτική γιατί το ταλέντο φαίνεται στις επιλογές.

 

Theodore Ikonomakis

Hair Community Greece

Αφήστε μια απάντηση